Lindab - az eredetiségellenőrzés fontossága

Miért fontos a minőség, és az építési anyagok eredetiségének ellenőrzése?

A gazdasági válság hatására az utóbbi években a hazai építőiparban is egyre nagyobb hangsúly helyeződik az épületek állagmegóvására, a felújításoknál pedig a hosszú távú tartósság és az energiatakarékosság válik a legfőbb szemponttá. A megrendelők egyre inkább a minőségi és környezetbarát termékeket részesítik előnyben, megnőtt a kereslet a tartós, így hosszabb távon költséghatékonyabb, minőségi termékek iránt.
Tudatosabbak a fogyasztók, de az árérzékenység természetesen továbbra is meghatározó jellemző. Az ágazatban a visszaélések száma bizony a válság hatására megnövekedett.

Az építkezés speciális, sokszereplős folyamat, ezért kiemelten fontos, hogy a beépítésre kerülő termékek azonosítása és műszaki ellenőrzése a tervezés, gyártás, értékesítés és kivitelezés különböző fázisaiban egyaránt elvégezhető legyen.

A Lindab cég ennek érdekében átfogó eredetiségellenőrző- és vizsgáló programot működtet, melynek keretében dombornyomott felirattal, videojetes kóddal, feliratos védőfóliával, gyártóspecifikus csomagolással, dokumentációval, valamint az „Ellenőrzött eredet” logóval látják el a termékeiket.

 • Ereszcsatorna: A Lindab ereszcsatorna rendszer elemein vonalkódos matrica látható, termékadatok. Ezenfelül az ereszcsatorna és lefolyó elemeken Lindab Ellenőrzött Eredet logo is szerepel. Az RG, SOK, SSVH, SV elemeken dombornyomott „Lindab” felirat olvasható.
 • Trapézlemezek, cserepeslemezek: A Biatorbágyon gyártott Lindab lemezek (LPA, LPA Classic, LPA Nova, LPA Maxi, LTP/LV20/35/45/85/150) hátoldalán, szélén a  gyártás dátumára, rendelésre és színkódra vonatkozó, valamint egyedi jelentéssel bíró videojetes kód található.
 • Síklemezek: A Lindab által gyártott síklemezek hátoldala videojettel jelölt, színoldalukat „Lindab” feliratos védőfólia takarja (ez a beépítés után eltávolítandó)
 • Élhajlított szegélyek: A Lindab élhajlított szegélyeinek színoldalát szintén „Lindab” feliratú védőfólia borítja (a szállítás és a szerelés alatt).
 • Z-C-U gerendák: A Lindab ZCU-gerendáinak egyik övlemeze a profillal, hosszal, rendelésszámmal, gyártási idővel és a megrendelő nevével kapcsolatos információkat tartalmazó videojetes jelölést tartalmaz.

Megéri ellenőrizni!

Beszerzés esetén minden esetben győződjön meg arról, hogy eredeti Lindab terméket vásárol, hiszen ezzel

 • elkerülhetőek, megelőzhetőek a későbbi reklamációs problémák;
 • biztosan érvényesíthető a kiterjedt 15 és 30 éves Lindab Garancia;
 • elkerülhető az alapanyag-hibából eredő további épületkárosodás;
 • pénzéért garantáltan minőséget vásárol! 
   

Forrás: www.lindab.hu

 

 

Bővebb információkért és az akciós árakkal kapcsolatban, kérjük
keresse kollégáinkat. Köszönjük.

 

Kapcsolódó cikkek: