Velux ablakkal kevesebb az energiafelhasználás a tetőtérben?

A klíma plusz üveg olyan kripton gáztöltésű, kétrétegű üvegezés, mely a nevéhez hűen mind a téli, mind a nyári időszakban, a hazai időjárás hőmérsékleti végleteihez igazodva, képes a tetőtér hőháztartásán javítani.

 

Télen alapvető érdekünk az általunk választott hőellátó rendszer által megtermelt fűtési energia benntartása. Senki sem akarja az utcát fűteni; mindannyian arra törekszünk, hogy a fűtési szezon alatt az épületből a külső térbe jutó hőmennyiséget minimalizáljuk. Egy épület szerkezeti elemei esetén ezt az ún. hőveszteséget az U-érték jelzi, mely érték minél alacsonyabb, annál jobb hőszigetelő képességű a nyílászárónk. A klíma plusz üvegezésű VELUX tetőtéri ablakok az átlagosnál jobb hőszigetelésűek, U-értékük 1,3 W/m2K.
Az átmeneti hónapokban ezzel szemben az ablak hőszigetelése mellett egy másik tényező játssza a főszerepet, a Napból származó hő, amely az ablakokon keresztül az épületbe kerül. Ez a hőmennyiség a fűtési rendszer, a hőt kibocsátó háztartási gépek, elektromos eszközök stb. által termelt hőhöz adódik hozzá, így az ablak is képes csökkenteni az energiaköltségeket.
A fűtési szezon elmúltával, az év legmelegebb hónapjaiban azonban ennek pont az ellenkezőjére van szükség: az ablaknak épphogy meg kell fékeznie a nap hőenergiájának bejutását. A klíma plusz üveg hatékonyan csökkenti az üvegen át beérkező hőterhelést, így kellemesebb beltéri légállapotokat biztosít a legforróbb nyári hőség idején is.
A klíma plusz üveg 3 az 1-ben megoldásként mindhárom időszakban kiváló szolgálatot tesz.

További jellemzője, hogy kívül edzett biztonsági üveg, belül pedig ragasztott biztonsági üveg gondoskodik a személyi és vagyonvédelemről. Az üveg külső felületének speciális, ún. easy-to-clean bevonata az öntisztuló üvegek jellemzőivel bír, az ablaküveg tisztítására nem kell időt fordítani, hisz az mondhatni automatizált: a szennyeződéseket az esővíz mossa le.

Keresse nálunk a Velux termékeket és igény esetén szakszerűen be is építjük Önnek.

 

Forrás és bővebben: www.velux.hu
 

 

Kapcsolódó cikkek: