A "tornádó-biztos" tető

2011. május 3. / kedd / helyi idő 15:15

Auckland külvárosában Albanyben tornádó  ért földet, átszakítva egy bevásárlóközpont tetejét, ezután 5 km-es sávban pusztított, mielőtt dél felé elhagyta a várost. A szél sebessége a tornádó belsejében elérte a 160-200 km/h-t. Egy ember meghalt, sokan megsérültek és közel 30 ház rongálódott meg, vagy vált lakhatatlanná.

Az egyik ház közvetlenül a tornádó útjában állt, mely 12 éve épült, Gerard tetővel. Az akkor, éppen otthon tartózkodó Sharon és Mike Tomoana mesélik tapasztalataikat.

"Mike figyelte a tölcsért, amint a ház felé halad. Azt mondta, a zaj olyan volt, mint egy Jumbo jet motorjának a hangja. Ö tudja, hisz ő egy Air New- Zealandi pilóta. Ahogy közeledett, látta, hogy hatalmas törmelékáradatot hoz a tornádó, benne rengeteg tetőcseréppel és szeméttel. Amikor rájött, hogy ez közvetlenül felénk halad, a konyhába rohantunk és lefeküdtünk a földre.
A sok repülő cserép rakétaként csapódtak be mindenhova.”

A légi felvételen jól látszik, hogy Tomoana-ék Gerard tetője sértetlen maradt, leszámítva egy két repülő cserép okozta kárt, míg a szomszédságban mindenhol megbontotta, vagy letépte a tetőt a vihar.
 

"Mike és én nagyon hálásak vagyunk, hogy Gerard tető véd minket. Amikor vettük ezt a házat újonnan, akkor azt hittük, hogy csak egy jó megjelenésű tető van az otthonunkon. Nem vettük észre, hogy mennyire tartós és ellenálló tető, amíg a keddi  tornádónál be nem bizonyosodott. Van egy földünk Rarotongán, közel a tengerhez és épülni fogunk rá. Arra biztosan Gerard tetőt rakatunk.”

Ha Gerard tetőt választ, akkor egy minimálisan több összegért (hisz a tetőcsere költségvetése nem a tetőfedő anyag ára csak) egy megfizethetetlen biztonságot kap. A Gerard tetőcsaládot Új-Zélandon fejlesztették ki, ahol sokal nagyobb szelek és esőzések vannak. A biztonság mellet egyedülálló minőséggel rendelkezik, kategóriájában jelenleg a legjobb. Mind élettartamban, szín és formaválasztékban, színtartóságban, mohásodás elleni védelemben és kutatástechnológiájában felülmúlhatatlan. A Gerard tetőcserép több, mint 50 éve létezik és az egész világon a minőség és biztonság jellemzi. Kis súlya miatt (könnyű tető) tökéletes megoldás régi, vagy palatetők felújítására,de új épületekre is kiválló.

A Gerard termékekről bővebben itt tájékozódhat. (tesztek, videók stb...)

 

 

Forrás: gerardroofs.co.nz

Kapcsolódó cikkek: