A Tondach a 2014-es téli olimpia exkluzív beszállítója

A Tondach nyerte el a 2014-es Téli olimpiára készülő épületek tetőfedő anyagának exkluzív beszállítási megbízását.

A TONDACH Gleinstätten AG kapta meg a "GornajaKarusel" elnevezésű olimpiai projekt tetőfedő anyagainak beszállítási megbízását. A "Krasznaja Poljana" régiónak ez az egyik legnagyobb fejlesztési beruházása a 2014-es olimpiai játékok keretén belül. A teljes tetőfelület 160.000 m², amelyet különböző TONDACH termékekkel fednek be.

Az 540 és 960 méteres tengerszint feletti magasságban lévő fő tetőfelületekre a TONDACH Venus nevű tetőcserepe kerül fel két különböző színben. A 29 x 48,5 cm-es tetőcserepet az időtlen elegancia, az íves forma és a funkcionalitás jellemzi. Felhasználása gazdaságos, mert csupán kb. 11 db-ra van szükség m²-ként. A kisebb és különlegesebb formájú tetők esetében a főépítész a TONDACH hódfarkú cserepe mellett döntött.

A TONDACH Venus nevű termékének új színeit (RV3 és RV4 engóbszínek) a TONDACH Gleinstätten AG több lépcsőben fejlesztette ki az orosz építész csapattal, a generál kivitelezővel és a tetőfedő céggel közösen. A fejlesztés hat hónapig tartott, melynek során 6 különböző szín és felületi dizájn született. A mintatető felületek fedése egyre inkább megközelítette a projekt team elképzeléseit, míg végül kiválasztották a „TONDACH Szocsi terméket”, és 2011. március 14-én aláírták a szerződést.

Forrás: www.tondach.hu, bővebben itt olvashat róla.

Kapcsolódó cikkek: