PREFA P.10 - Az év újdonsága a fémlemez-bevonatok terén

PREFA P.10, a kiemelkedően tartós, matt felületű bevonat, 40 év alapanyag- és festékgaranciával. A különleges, egyedülálló minőségű bevonatnak köszönhetően eddig soha nem látott garanciát tudunk vállalni a tetőfedésekre és a homlokzatburkolatokra.

 
A PREFA P.10 az alumíniumot még erősebbé és megbízhatóbbá teszi. A PREFA P.10 kifejlesztésével elsőként sikerült olyan bevonatot elérnünk, ami matt megjelenést biztosít, mégis UV- és időjárásálló, és színtartó. A PREFA így egyedüli gyártóként biztosíthatja vásárlói számára a 40 éves alapanyag- és színgaranciát – a kimagaslóan ellenálló alumínium alapanyag, és az új bevonat, a PREFA P.10 kombinációjával. Az új bevonat a három legkeresettebb színben érhető el: antracit, rozsdavörös és világosszürke. Az alumíniumból készült tetők- és homlokzatok specialistája, a PREFA az igényes, értéktartó és funkcionális építészet igazi partnere.
 
75.000 napos óra, 35.000 liter eső, 90 méter hó – legalább ekkora terhelés éri a tetőt Magyarországon 40 év alatt. Ahhoz, hogy az álomház csupán néhány év leforgása alatt ne váljon költséges rémálommá, különös gondot kell fordítani a megbízható tetőfedésre. Az alumíniumból készült PREFA tető időjárásálló borításként védi az épületet. Csak a PREFA kínál 40 év garanciát az alumínium alapanyagra, és – az új P.10 bevonattal – a színre is.
 
Az egyre szélsőségesebb időjárási körülményeknek elsősorban a ház teteje van kitéve. A viharokon, jégesőn, hóterhen és hőingadozáson kívül egyre növekvő terhek érik a házat, melyek az élettartamot negatívan befolyásolják, és melyek mind az alapanyagot, mind a felületet károsítják: savas eső, kipufogógázok, és kémiailag agresszív légkör. A bevonatos alumínium ilyen körülmények között jóval ellenállóbbnak bizonyul, mint a szokványos tetőfedő anyagok. Ez a könnyűfém nem rozsdásodik, és nem törik el. „Az alumínium egy olyan alapanyag, ami hosszú élettartama és tartóssága miatt mindenhol megállja a helyét. A PREFA alumínium-tetőfedő elemek törése még az extrém időjárási körülmények között is kizárt.” vélekedik erről Ernst Gregorites Úr, az alumíniumból készült tetők- és homlokzatok specialistájának, a PREFÁNAK a fejlesztési igazgatója. A PPREFA P.10 kifejlesztésével egy olyan új, matt megjelenésű bevonatot alakítottunk ki, ami hosszú távon is megfelel a minőségi elvárásoknak: „Az új bevonat forradalmisága abban rejlik, hogy egyesíti magában a matt megjelenést és az UV sugárzással szembeni ellenállást”. A PREFA P.10 kialakításához 40 év gyártói tapasztalatát használtuk fel. Olyan matt bevonatot alkottunk, amelynek különleges, csak mikroszkóp alatt látható felületi gyűrődései megannyi minimális visszaverődést eredményeznek, és amely minden eddiginél színtartóbb.
 
Az új felület színtartó és időjárásálló, törhetetlen, rozsda- és viharálló. Ez nem csak egy ígéret, erre garanciát adunk. Mostantól minden, PREFA P.10 bevonattal készülő alumínium tetőre, és –homlokzatra 40 év színgaranciát biztosítunk. Ezzel a generációkon átívelő, és a PREFA termékek tartósságát alátámasztó garanciával nem csak a kiemelkedő minőségű alumíniumba és a lehető legjobb bevonatba vetett bizalmunkat szeretnénk hangsúlyozni, hanem az építtetőknek szeretnénk biztonságot nyújtani.
 
A PREFA termékek bevonata az ún. Coil Coating eljárással, mintegy 20 lépcsőben készül, melynek során a felületbe a festéket két rétegben beleégetik. A festékréteg alakítható, tartósan ellenáll a hőmérsékletingadozásnak és az időjárás viszontagságainak, nem tartalmaz továbbá nehézfémet. A PREFA által alkalmazott PP99 és P.10 bevonatok merőben eltérnek a hagyományos, poliészter alapú bevonatoktól: könnyebben alakíthatók, ellenállóbbak, keményebbek, jobban ellenállnak az UV sugárzásnak, színválasztékuk nagyobb, fakulásuk jóval kisebb. A kivitelezők számára nyújtott előnyök a felsoroltakon kívül a könnyebb korcolhatóság és az egyszerű javíthatóság. A PREFA P.10 jelenleg antracit, rozsdavörös és világosszürke színben rendelhető meg, stukkó, vagy sima felülettel. A PREFA P.10 bevonattal készülő termékek köre: PREFALZ lemezszalag korcolt fedéshez, PREFA Classic kiselemes fedés, PREFA Zsindely kiselemes fedés, PREFA 20x20 homlokzatburkoló rombusz, PREFA Sidings tálcás homlokzatburkolati rendszer.
 
A PREFA mostantól 40 év garanciát vállal az alumínium alapanyagra, és ugyancsak 40 év színgaranciát vállal a PREFA P.10 bevonatra.
 
 
Nemere Judit
okl. építőmérnök, értékesítési vezető
Prefa Hungária Kft.
 

 

Kapcsolódó cikkek: