Palatető felújítás, Palacsere-program

A Beck Tetőszerviz Kft. új programot indított el a felújítást választó háztulajdonosok körében. Hogy honnan jött a palacsere-program ötlete? Napjainkra már a régi azbeszttartalmú paláknak lejárt az ideje. Egyrészt azért, mert egyre több gond van vele a háztulajdonosoknak, másfelől környezetre veszélyes anyagnak minősül a rákkeltő azbeszt miatt. Sokszor a tulajdonos nem is tud róla, hogy rossz a fedése, mert kevés víz jut be az esetleges hajszálrepedéseken át. Ahhoz viszont pont elég, hogy a szerkezetet később tönkretegye.

Palatetők felújítására több megoldás létezik:

  1. bontás nélküli (a régi palára kerül rá az új fedés)
  2. új fedés készítése

A bontás nélküli kategóriával kapcsolatban mi azt szoktuk javasolni, hogy aki megteheti, az inkább kerülje el. Több benne az aggasztó tényező és a tető élettartama sem garantált annyira, mint az új fedés készítésénél. Az új fedés készítése nem azt jelenti, hogy a födémig lebontják a tetőt. A fedőanyag és a lécezés lekerül, a szarufák átvizsgálása után amelyiket kell cserélik, megerősítik.

Azok a bizonyos aggasztó tényezők a következők:

  • mivel nincs megbontva a tető, az esetleges rossz, tönkrement szerkezeti elemeket kívülről nem lehet látni és nem is lehet kicserélni(!)
  • ugyan az a rákkeltő anyag marad a fejünk felett, de a ráfedésnek (fólia+fedőanyag) köszönhetően nem kifele, hanem csak befele tud távozni a fedőanyagból az aszbeszt tartalmú por (a fedőanyag sérülésekor keletkezik)
  • hosszútávon jóval drágább lehet a rövidebb élettartam miatt

Mi olyan megoldást tudunk nyújtani, amivel egy életre levesszük a terhet a háztulajdonosok válláról.

Programunk részleteiért lépjen kapcsolatba velünk!

 

 

Kapcsolódó cikkek: