Látvány, minőség, gazdaságosság - Creaton Balance és a Rapido

High-tech kerámia tetőcserepek minden hajlásszögre

Bármely stílusú, akár alacsony hajlásszögű, mediterrán hatású vagy tetőtér- beépített lakóépületek, társasházak tetőkialakításához látványos és gazdaságos megoldást kínál a Creaton XXI. századi technológiával előállított Balance és Rapido tetőcserép családja.

A kerámia cserepekkel kialakított tetők természetes alapanyaguk és természetes színeik révén többféle, manapság divatos stílusú épület kialakításához kínálnak megoldást. E mellett a téglavörös, rézvörös, barna, palaszürke, fekete, természetes vörös, tarkára égetett és toskana színű cserepek kiválóan illeszkednek a környezet, a kert, a természet színeihez – mindez bármilyen utólagos (mesterséges) kezelés vagy más egyéb kémiai anyagok felhasználása nélkül, maximális színtartással. Manapság ez, a természet közeli magatartás és a környezettudatos gondolkodás terjedésének köszönhetően egyáltalán nem lényegtelen szempont.

Balance -Kiváló ár-érték arány, látványos megoldások

A Balance tetőcserép kiemelkedően nagy méretéből adódó (8,7 db/m2) anyagigényével gazdaságos tetőkialakítást teszt lehetővé. Egyedi kialakítása, és a kettős horonnyal biztosított vízelvezetés miatt, alátéthéjazattal (tetőfóliával) már 12° tetőhajlásszög esetén is biztonsággal alkalmazható.
A látványos formatervezésű, nagyméretű (323 x 500 mm-es) formátumban gyártott, kiváló ár-értékaránnyal rendelkező tetőcserép, sima, selymes felülettel rendelkezik. Nagy mérete ellenére kisebb tetőkhöz éppoly alkalmas, mint a nagy tetők fedéséhez. A jellegzetes lendületes hullámforma, az elegáns vonalvezetés, gondoskodik a hatásos optikai megjelenésről.

Minőségi tetőkialakítás

A labirintus-technikával kialakított oldalhornyolásnál, az 5 speciálisan kialakított és különösen erőteljes bordázat, nagy szélnyomás esetén is megakadályozza a víz behatolását a fedés alá.A szinte egyedülálló fej- és oldalhornyolás 26 mm-es eltolhatóságot tesz lehetővé a léctávolság kiosztáshoz való optimális illeszkedés érdekében. Az átfedés húzott állapotban is megbízhatóan megmarad, mivel az alsó horony bordázata messze a fedőhorony fölé van vezetve, így mindez nagy rugalmasságot biztosít a tetőhajlásszögek megválasztásában. Érdemes még azt is megemlíteni, hogy a gyors fedést elősegíti a termék méretéhez képest magas eltolhatósági tartomány is: a fedési hosszúság 405-430 mm, míg a fedési szélesség 270-275 mm között változtatható. Az erőteljes támasztóbordák gondoskodnak nagyobb teherbírásról és a cserép hátsó oldalán esetleg keletkező kondenzvíznek az alul lévő cserépre történő levezetéséről.A biztonságos tartásról a három erős és stabil akasztófül gondoskodik. A normál követelményekhez képest háromszoros biztonság mellett, egyéb fektetési előnyök is adódnak (pl. a vágott tetőcserepek elhelyezésénél, a hajlatoknál és éleknél).
A Balance tetőcserép 2009-ben elnyerte a Construma Újdonság díját.

Rapido - robosztus megjelenés, egyedi fény-árnyékhatás

A 2009. év másik újdonsága volt a Creaton Rapido kettősbordájú hornyolt tetőcserepe, amelynek különleges kivitelén túl, meggyőző használatának kiemelkedő gazdaságossága. Látszólag robusztus méretének eredményeként ugyanis, a cserépszükséglet mindössze 8,3 db/m²-re csökkenthető.

A Balance-nál már ismertetett, jellegzetes hornyolási technika mellett, az itt is megtalálható hátoldali támasztóbordák és az ugyancsak meglévő három akasztófül gondoskodik a biztonságos függesztésről. A kiemelt peremezésű, esőbiztos szeglyuk kialakításával, a modell tervezői gondoskodtak arról, hogy a Rapido biztonságosan rögzíthető legyen, míg a fejhorony rész nagy eltolhatósági tartománya minden tetőfedésnél maximális rugalmasságot biztosít. Ennek különös jelentősége van az egyre gyakoribb tetőfelújításoknál és tetőcseréknél.  

Önmagukért beszélnek az esőbiztosággal kapcsolatos előnyök is: a kettős oldalhornyolás a magas gerincekkel, a bordázott felület, és a kondenzvíz-bordák maximális védelmet biztosítanak a csapadék különböző formái ellen.

Az átgondolt és következetes modelltervezés olyan új, alacsony hajlásszögű tetőcserepeket eredményezett, amelyek széleskörű felhasználási lehetőségeket biztosítanak az építészek és a tetőfedők számára mind az új épületek tervezésénél, építésénél, mind a meglévő, régi épületek felújításánál.

 

Bővebben: www.creaton.hu

 

  Az akciós és egyedi kerámiacserép árainkért, kérjük lépjen velünk kapcsolatba! Megéri.

 

 

Kapcsolódó cikkek: