Óvakodj a rossz tetőfedőktől! - TANMESE

Egyszer volt, hol nem volt, volt három kismalac. Mindegyik kismalacnak volt saját háza. Mindegyik kismalac tanulva az előző rossz építkezésekből, az új házaikat téglából és cserépből húzták fel.

 

 

Egy esős napon az első kismalac felnézett a házának a mennyezetére, és látta ám, hogy vizes a plafon. Megnézte a tetőt, és kiderült, hogy a gerinc megrepedt, a cserepek el vannak törve. A helyi újságban keresett megoldást a problémára. Az első hirdetés, amit látott, az egy tetőjavítóé volt. Jöttek is, és kijavították a tetőt, melyre jó sok pénzt fizetett ki. De nemsokára a nagy szél jött, fújtatott, és elvitte a tetőt.

 

A második kismalac meglátta, hogy a tetőjén elrepedtek a cserepek. Ő okosabb volt, mint az első kismalac és három tetőjavítótól kért ajánlatot. A legolcsóbbat választotta. Jöttek is és megjavították a cserepeket. De a nagy szél jött, fújtatott, és levitte a tetőt. A javítókat bezzeg utána már nem találta meg sehol.

 

A harmadik kismalac már azelőtt megjavítatta a feje felett a tetőt, hogy az beázott volna. Ő is három tetőszakitól kért ajánlatot. A sikeres választás előtt  azért ellenőrizte, hogy ezeknek a szakiknak van –e ipari engedélye és vannak-e referenciáik. A nagy, gonosz szél pedig ismét jött, fújtatott, de a tető megmaradt, és soha többé nem kellett újra hívni a Beck Tetős céget. 

 

Ezek után pedig ki fél a nagy, gonosz széltől, a nagy, gonosz széltől - tra la la la laaaa.

 

 

(fotó forrása: diafilm.hu)