Gerard tetőcserép tesztek - segítség a döntéshez...(videóval)

A Gerard tetőcserép a legmagasabb kategóriát képviseli a kiselemes cserepeslemezek között. Kutatás- fejlesztésben, minőségben, élettartamban, szín és formavilágban egyedülálló tetőfedő anyag. Anyagának és alkalmazás-technológiájának köszönhetően mindenütt megállja a helyét. De nézzük egy kicsit konkrétabban...

 

 • Földrengésálló. Még soha sem regisztráltak olyan összedőlt épületet, amelyet Gerard tetőcsalád fedett. Számos feljegyzés bizonyítja, hogy a Gerard tetőcseréppel fedett házak még erős földrengés esetén is épek maradtak, míg más épületek héjazatuk nagy súlya miatt összedőltek.

 

 

 • Viharálló. 

 

Cserépfedés viharbanA különbség
 

 

 Gerard szélcsatorna kisérlet

 
Gerard, vagy régi nevén Decrabond bemutató

 • Minden tetőcserép szorosan egymásba kapaszkodik és 8 ponton, a tetőcserép orra felől megmozdíthatatlanul rögzítésre kerül. Ez a rögzítési mód megakadályozza a beázást, valamint garantálja, hogy a tetőcserepek még szélsőségesen erős szélviharok, hurrikánok, tájfunok esetén sem mozdulnak ki a helyükről. A Gerard tetőcsalád felhőszakadáskor és hóviharban is biztonságot nyújt a beázás ellen.
  Gerard tetőcsalád kibírta az egy utasszállító repülőgép hajtóműve által szimulált 160 km/óra nagyságú szelet is, mely szélbe esőgéppel 200 mm/óra intenzitású csapadéknak megfelelő vizet permeteztek. A különleges formatervezésnek és rögzítési technológiának köszönhetően a tető nem sérült, nem ázott át, minden tetőcserép a helyén maradt.

 

 • Beázásmentes. A vízállósági próbánál 60 km/h szélsebesség mellett a víz folyási sebessége 0,17 l/s volt, ami megfelel 50 l/s négyzetméterenkénti ferdén verő eső vízterhelésének. A próba eredményeképpen sehol sem fedeztek fel vizet a tető alatt.

 

 • Teherbíró. A 24 órán keresztül tartó mechanikai vizsgálat során a legnagyobb terhelésként 3,7 kN/m2-t használtak. A vizsgált elemeken semmiféle deformáció nem mutatkozott. 50 cm hóterhelés mellett is végeztek vizsgálatot, de deformációt itt sem tapasztaltak.

 

 • A Gerard tetőcsalád nem igényli villámhárító alkalmazását, hiszen a cserépben lévő acéllemez-tartalom (0,4 mm) az összes szerkezethez képest elhanyagolható, így az semmiféle vonzó hatást nem gyakorol a villámokra.

 

 • Jégálló. Jégverés esetén a Gerard tetőcserepeken még a 3cm-es jégdarabok sem képesek sérülést okozni. A nagyméretű, pld. 9 cm-es jégdarabok már okozhatnak kisebb horpadásokat a tetőcserepeken, de továbbra sem károsítják a felületi bevonatot, vagy az acéllemezt, ennél fogva a tetőcserepek időjárás-állósága megmarad.

 

 • Tűzálló. A Gerard tetőcserepek világszerte teljesítették a szigorúbbnál szigorúbb tűzállósági vizsgálatokat. Tűz esetén az éghetetlen acél alaplemez és a felületi bevonat megakadályozza a láng szétterjedését. A Gerard tetők pillekönnyű természetüknél fogva számottevően csökkentik a tetők beomlásának veszélyét.

 

 

 • Időtálló Mérési eredmények szerint a legfelső bevonati rétegként alkalmazott speciális akrilgyanta és az ebbe ágyazott kőzúzalék bármilyen mostoha időjárási vagy környezeti hatásoktól, így a legerősebb UV sugárzástól és a mohák megtelepedésétől is megvédi az alatta lévő rétegeket.

 

 • UV álló. A gyártó cég által végzett 5000 órás UV öregítés vizsgálat - ami 10 éves természetes öregedéssel egyenértékű - nagyon kedvező eredménnyel zárult. A színtartóság mérése a nemzetközi L.A.B. skála szerint történt. Az eredmények azt mutatták, hogy mind a tizenegy szín esetében a színkopás elhanyagolható, köszönhetően a természetes, festékanyagot nem tartalmazó Új-zélandon bányászott kőzúzalék bevonatnak. Az ezüstszürke színű Gerard cserép pedig hab a tortán, hiszen az Egyesül Államokban elnyerte az Energy Star védjegyet.

    

Ugye, most már Önnek is könnyű a választás...

 Egyéb Gerard termékinformációk.

 

 

 

Forrás és bővebben: www.gerard.hu

 

Kapcsolódó cikkek: