Bemutatjuk: Nemere Judit a Prefa Hungária Kft.-től

Interjúalanyunk Nemere Judit cégvezető a Prefa Hunária Kft.-től. A vállalat alumínium tetőfedő-és ereszcsatorna, valamint homlokzatburkolati rendszerek gyártásával és értékesítésével foglalkozik. A lendületesen növekvő, innovatív vállalat ma sikeresen jelen van 16 európai ország piacán, köztük hazánkban is.
 

Judit, hogy telik egy munkanapod? Korán kelő típus vagyok, általában reggel 5 körül már fent vagyok. Ilyenkor elrendezem a gyerekeim dolgait (iskolatáska, reggeli, tízórai), és fél 7- 7 körül indulok dolgozni.

Milyen típusú embernek tartod magad? Alapvetően gyors gondolkodású ember vagyok, aki elég jól átlátja az összefüggéseket. Képes vagyok viszont napokig stresszelni magam minden apróságon, főleg ha nem úgy mennek a dolgok, ahogy elképzeltem.

Tudom, hogy a munkádból kifolyólag sokat utazol az országon belül és kívül is. Mennyi az a sok?Nagy szerencsém, hogy nagyon szeretek vezetni, és még jobban emberek között lenni. Ez a munka mindkettőt megköveteli, hiszen hetente többször teszek meg 5-600km-es szakaszokat, és találkozom rengeteg emberrel. Nagyon fontosnak tartom ezeket a találkozókat, hiszen így a piac legkisebb rezdülését is időben észre lehet venni.

Te is rutinosan megnézed a házak tetejét és a csatornákat utazásod során? Erre munkatársaim már az első itt töltött hónapokban felhívták a figyelmemet (a bádogosok mindig felfele néznek), azóta én is megfertőződtem. A családomnak gyakran az idegeire megyek ezzel!

Milyen végzettséged van? A Műegyetemen szereztem építőmérnöki, illetve német tolmács és szakfordító diplomát. Az Építőmérnöki Karon is német nyelvű képzésre jártam, és két félévet a karlsruhei Műszaki Egyetemen hallgattam.

Judit, te vagy a Prefa cégvezetője Magyarországon, vagyis női felsővezető. Te hogy viseled ezt?Nagyon szeretek az építőiparban dolgozni, és élvezem, hogy nőként is elfogadnak a szakmabeliek. Néha megkóstolgatnak, tesztelik a tudásomat, de legtöbbször problémamentesen megy a munka. Vezetőként az egyik legnagyobb kihívás az, hogy sokszor a női empátiámon túl kell lépnem, és objektíven kell viselkednem. De úgy érzem, ezt is sikerült megtanulnom. Máskor viszont pont ez az empátiám jelent előnyt.

Hogyan jössz ki a férfi kollegáiddal? Nagyon jól. Elfogadtak, mint munkatársat és vezetőt, és látják, hogy igazán műszaki beállítottságú vagyok.

Hazánkban a cégeknél még mindig kevés a női felsővezető. Szerinted miért? Szerintem ennek egyrészt még mindig az előítélet az oka: a férfiak nehezen tudják elképzelni, hogy egy nő is „fel tud nőni” az ilyen jellegű feladathoz, nem merik ránk bízni. Másrészt viszont a nők sem mindig merik felvállalni ezt a szerepet (meg kell mondanom, hogy nem is olyan egyszerű), sokan szívesebben dolgoznak a második sorban.

Mik a céljaid a munkában? Szeretnék szakmailag a lehető legtovább fejlődni, szeretném, ha a csapatom jól működne és közösen nagy sikereket érnénk el. A végső cél az, hogy a PREFA termékeit mindenki ismerje és elismerje, és minden területen piacvezető legyen.

Miért ajánlanád az Olvasóknak a Prefa ereszcsatornát? Ez a kérdés a legegyszerűbb, hiszen nem ismerek olyan érvet, ami ellene szólna: 40 év garanciát biztosítunk rá, bármilyen színben elérhető, szép, műszakilag tökéletes, minden ház- és tetőformához jól illeszkedik, árban olcsóbb, vagy ugyanolyan árszinten mozog, mint a hasonló minőségű termékek, minden eleme alumíniumból készül, ezáltal bármilyen környezeti hatásnak ellenáll.

Szerinted mennyire ismerik Magyarországon a Prefa termékeket? Termékeink egyre szélesebb körben ismertek, de még vannak hiányosságaink. A PREFA Magyarországon elég kis cég (9 fővel dolgozunk), marketing lehetőségeink nem korlátlanok, ezért nem tudjuk mindenhol reklámozni a termékeket. Így nagyon rátok, kereskedőkre szorulunk, ha Ti is meggyőződéssel ajánljátok a termékeinket, akkor biztos még sokkal többen fogják ezt választani.

Te, mint elfoglalt üzletasszony, hogyan tolerálja a családod a munkádat? Szerencsére jól: szüleimmel egy közös ikerházban élünk, és ők rengeteget segítenek. E nélkül nem is tudom, hogyan egyeztetném össze a munkát a családdal.

Két gyermeked van. Mennyi idősek? Viki lányom 9, Attila fiam 4 éves.

Hogyan pihensz Judit, mi számodra a kikapcsolódás? Ha vízparton vagyok, vagy csak otthon a kertben, akkor teljesen ki tudok kapcsolni. Vagy például ha sütök-főzök.

Judit, van valamilyen hobbid? Régen hosszú éveken át táncoltam, de az elmúlt kb. 10-15 évben erre már sajnos nem volt alkalmam. Azóta inkább olvasok, ha tehetem.

Már itt a nyár. Jönnek a szabadságolások. Mentek nyaralni? Igen, Horvátországba megyünk egy hétre.

 

Köszönjük az interjút kedves Judit. Kellemes nyaralást és sok sikert kívánunk az élet minden területén.