Előtető készítés - mekkorát, miből, hogyan?

Ahol nem megoldott a bejárat védelme, ott nagyon hasznos védelmet tud nyújtani az előtető. Védi a bejárati ajtót a leázástól, közvetlen napsugárzástól, a hótól stb. Zord időjárásban nyugodtan tudjuk nyitni- zárni az ajtónkat, még az esernyő kinyitását sem kell kapkodva végezni.

Előtető építésénél fontos dolog a tervezés. Mekkora legyen? Mi kerüljön rá? Falra szerelt legyen, vagy oszlopokon álljon?

  1. Mekkora legyen: Minimálisan akkora, hogy a kívánt célt ki tudja szolgálni.
  2. Mi kerüljön rá: Ha nem lesz nagy a felület, akkor nem szükséges fényáteresztő anyag. Ha nagy lesz a tetőfelület, a természetes fényt a lehető legnagyobb mértékben meg kell tartani (vagy átlátszó anyagot választunk pl: polikarbonát lemez, vagy bevilágítók elhelyezésével kell megoldani.)
  3. Falra szerelt, vagy oszlopokon álljon: A falra szerelt előtetők mérete korlátozottabb (statikai szempontok alapján), mint az oszlopokon álló.

Több gyártónál létezik házilag felrakható, kész kis előtető. Alacsonyabb igényeket megfelelően ki is tudnak szolgálni. Döntés előtt először mérje fel az igényeit, nézzen szét a piacon és kérjen tanácsot szakemberétől, vagy nyugodtan forduljon hozzánk bizalommal.