Flexim, a tetőmalter

A Flexim Tetőmalter használatra kész, viharálló, rugalmasságát megőrző cserép ragasztó. A termék, melyet 1984-ben mutatták be az európai piacon, külföldön nagyon jó hírnévre tett szert: több, mint 2 millió épületnél használták és jelenleg is több, ezer kereskedő tartja raktáron.
A Fleximről bebizonyosodott, hogy megbízható kúpcserép ragasztó, valamint hogy a legjobb választás a hagyományos habarccsal szemben. A Flexim Tetőmalter alkalmazható új építés, újratetőzés, és javítások esetén is. Továbbá alkalmazható beton, agyag és egyéb típusú (például természetes és műcement pala) cserepek tömítéséhez. Alkalmazás után néhány nappal a Flexim kívül önvédő réteget alkot, így légmentessé válik. Így valósulhat meg, hogy a Flexim belül sosem szárad ki teljesen, és megőrzi rugalmasságát. A Flexim teljesen ellenáll a tetőszerkezet összehúzódásának és tágulásának, valamint a cserepeknek feszülő szél erejének. A Flexim rendkívüli kötő erejét és az elemekkel szembeni ellenálló képességét számos nagyon elismert európai és Egyesült államokbeli intézet vizsgálata igazolta. A kötési és rugalmassági vizsgálatokat, melyek közül néhány esetben szélsőséges időjárási körülmények hatását figyelték, különféle típusú cseréppel és palával is elvégezték. A Flexim sikeresen megfelelt a US Metro-Dade PA 100-95 előírásnak (esős-szeles időt modellező teszt, 178 km/h sebességű széllel). Az egyik jelentés megállapította, hogy a Flexim tető habarcs húzóereje 20.000 N/m2. Ez megfelel a NEN 6707/Bb-nek. A Flexim egyedülálló összetételének köszönhető, hogy miközben megőrzi rugalmasságát, tartós ragasztó és tömítőanyag marad. Legfőbb összetevője az építőiparban évszázadok óta használt természetes lenmagolaj. Amellett, hogy a Flexim nem tartalmaz sem azbesztet, sem egyéb veszélyes anyagokat, a könnyű klórozott-fluorozott szénhidrogénmentes polisztirol gyöngyöknek köszönhetően meredek tetőkön és nehéz körülmények között is könnyen használható. A Flexim teljes mértékben vízálló; élgerincen, tetőélen, tetőhajlaton és bárhol máshol történő használatát követően az időjárással szemben tökéletes védelmet biztosít. A Flexim használatra kész, ezért alkalmazás előtt nem szükséges egyéb anyagokat hozzáadni. Könnyű tömege és hajlíthatósága lévén a Flexim megtartja az alakját, és a hagyományos habarcsokkal ellentétben nem
reped, törik, vagy omlik be. A Flexim fő alkalmazási területe a beton, agyag és palatetők teljes kerületen történő beragasztása és tömítése. Mindemellett a Flexim javításokra is alkalmas. A Fleximnek köszönhetően többé nem tart sokáig, ha új tetőgerinc és tetőél cserepeket akarunk rögzíteni régi tetőhöz. A tetőhajlat lezárása és vízhatlanítása a Fleximmel csupán percek kérdése.

Forrás és bővebben: www.flexim.hu  www.dachdecker.com

A beszerzéssel és akciókkal kapcsolatban, kérjük lépjen kapcsolatba kollégáinkal!